Industria hotelieră, muribundă din punct de vedere tehnologic. Mult în urma timpurilor, nu are decât o șansă: readaptare continuă.

A devenit deja un truism să spunem că industria hotelieră are viteza melcului când vine vorba de adoptarea de noi tehnologii, fiind cu mult în urma altor industrii. Iar un studiu recent vine să confirme cât de puțin ”savvy” din punct de vedere tehnologic suntem.

Un sondaj a adresat următoarea întrebare hotelierilor ”Care este tehnologia fără de care nu vă puteți imagina activitatea în 2020?”. Majoritatea au numit sisteme deja implementate în hotelurile lor. PMS, generatoare de rapoarte, Channel Manager etc.

Îngrijorător este că un studiu din 2007, în cadrul căruia hotelierii au fost întrebați care-s cele mai importante probleme din punct de vedere it-tehnologic pentru ei, arăta că acestea erau: standardizarea sistemelor de management al proprietății, consolidarea informațiilor despre clienți, îmbunătățirea prezenței online și dezvoltarea sistemelor in-room. Adică exact ce hotelierii cred că-i preocupă acum, la 13 ani de atunci. 

Rezultatele unui astfel de studiu reflectă gradul înalt de conservatorism în domeniul hotelier. Este anormal ca industria să stagneze și să fie preocupată de aceleași lucruri ca acum 13 ani.

De ce nu putem progresa?

Nimeni nu poate nega rapiditatea cu care tehnologia s-a dezvoltat și faptul că e dificil să ții pasul. Dar, în același timp, este esențial pentru cei care vor să se dezvolte, să țină pasul.

Ne lipsesc managerii tech savvy

Managerii de hotel care să înțeleagă cu adevărat tehnologia și să știe s-o folosească, care să știe ce date să folosească pentru a avea rezultate peste medie. Majoritatea cred că prioritatea lor este și se limitează la menținerea nivelului de confort și a calității serviciilor din hotel.

De asemenea, mulți hotelieri se tem de schimbările pe care le implică un nou instrument și de upgradare.

Un PMS Hotel vechi, deși se dovedește a fi un instrument vulnerabil și incapabil de interacțiune cu alte sisteme, este preferat unuia nou.

Chiar dacă o piesă hardware cedează și trebuie înlocuită, efortul depus va fi legat de cum vor funcționa funcțiile vechi, demodate, pe noua piesă decât de trecerea la o nouă abordare.

Nu vă spunem nimic nou, rezistența la nou domină. Dar ce ne îngrijorează este contrastul între nevoia de supraviețuire a afacerii și teama de a fi prea eficient, de a risca joburi, deși, în mod ironic, eșecul tehnologiei vechi este un drum sigur către faliment.

E ca și cum un bolnav ar avea cancer, s-ar tot trata cu frunze de varză, care l-au ajutat în trecut să scape de o răceală, dar ar avea rețineri în a adopta un tratament nou, alegând să se agațe de bietele frunze care sunt incapabile să susțină un ”elefant”.

Răspunsul poate fi doar în educație. Un nou fel, o nouă generație de manageri hotelieri, care să fie dotați cu un alt mindset, altă mentalitate, alte skilluri. Ceea ce vedem, de pildă, întâmplându-se în retail și în domeniul bancar. 

A-ți dori binele, ca hotelier, înseamnă în primul rând să fii îngrijorat și preocupat de experiența de ședere a oaspeților tăi. Acesta este instrumentul prin care se măsoară starea de bine a afacerii tale hoteliere.

Credem cu tărie că și tu ești unul dintre hotelierii care îmbrățișează tehnologia și îi înțeleg necesitatea și locul indispensabil în afacerea lor.

Alătură-te și tu #hotelierilorsmart. Solicită AICI o ofertă PYNBOOKING.

Iar dacă ai întrebări, nelămuriri sau cerințe suplimentare, suntem AICI să îți răspundem!

Toate cele bune, prietenii tăi de la PYNBOOKING.
 


Pentru mai multe materiale cu informații relevante despre cum îți poți crește afacerea și mări gradul de ocupare, abonează-te la newsletter aici.

* indicates required

Booking Engine – ce e și ce ar trebui să facă

14 caracteristici esențiale ale booking-engine-ului tău pentru ca oaspeții să rezerve ușor, iar tu să vinzi mult. .. citește mai mult

Cu ce te ajută un software hotelier integrat?

Implementând o soluție de la un singur vânzător, hotelierii își simplifică și eficientizează munca. Costurile de IT, ca și cele operaționale scad, iar viitoarele investiții și dezvoltări în IT sunt ușurate în mod semnificativ. .. citește mai mult

PMS-ul tău te ajută sau te sabotează?

Analizează ce știe și ce face înainte de a investi. Alege-ți inteligent instrumentele pe care le folosești. .. citește mai mult

Cât De Ușor Este Să Migrezi Rezervarile în Cloud?

PYNBOOKING oferă un set up simplu, care se rezolvă în câteva ore în așa fel încât rezervările nu vor avea de suferit și, în funcție de datele care trebuie transferate, utilizatorii pot folosi noul sistem într-o oră sau două. .. citește mai mult

Un angajat care folosește un PMS bun e un angajat care-ți va trata clientul cum se cuvine

Odată intrați pe ușa din spate tipică a recepției, ați putea crede că ați călătorit în timp. Unii se duc 40 de ani, alții ”doar” 10. Găsim agende, găsim management ținut într-un tabel în Microsoft office. Promițător, nu? .. citește mai mult

Ce face un PMS bun pentru clientul tău? Mobilitate, rapiditate, confort

Softul de gestiune hotelieră nu deservește doar hotelierului în munca lui din culise, ci și oaspeților. Iar modul în care oaspeții tăi interacționează sau nu cu softul tău este încă o parte a serviciilor care vorbesc despre tine și despre calitate. De aceea, nu credem .. citește mai mult

Există hotelieri captivi într-un blocaj mental.

Industria hotelieră se bazează pe contactul uman. Și mulți hotelieri se tem că un soft prea inteligent ar elimina un astfel de contact, ar depersonaliza relația cu clienții și ar duce-o într-o zona în care n-o mai pot controla. Totuși, nu există ”un soft prea .. citește mai mult

Industria hotelieră și managerii tech savvy

Ne lipsesc managerii tech savvy. Managerii de hotel care să înțeleagă cu adevărat tehnologia și să știe s-o folosească, care să știe ce date să folosească pentru a avea rezultate peste medie. Majoritatea cred că prioritatea lor este și se limitează la menținerea nivelului de .. citește mai mult

Check-in online – un serviciu disponibil oaspeților.

Fișa de hârtie, completată cu pixul, la coadă, este istorie. Așa cum și-au rezervat camera, oaspeții pot face și check-in: online. De acest serviciu, beneficiază toți cei care au rezervat online, indiferent de modalitatea aleasă (OTA sau direct pe site-ul hotelului). .. citește mai mult