Optimizatorul de tarife este o unealtă complet automatizată de calcul și ajustare a prețurilor pentru camerele de hotel. L-am dezvoltat special pentru afacerile care vor să-și crească RevPAR (Revenue Per Available Room) și să-și maximizeze profitul. De asemenea, elimină timpul pierdut cu ajustarea manuală a prețurilor, în funcţie de rezervările existente şi gradul de ocupare.

 

Pynbooking optimizează automat tarifele: crește prețurile de vânzare atunci când cererea şi gradul de ocupare sunt mari şi implicit scade prețurile atunci când cererea şi gradul de ocupare sunt scăzute. În perioadele aglomerate, camerele vor fi vândute la un preţ mai bun, iar în rest, tarifele vor fi scăzute pentru a creştere atractivitatea și rezervările. 

 

Acest instrument de preţuri dinamice duce la optimizarea tarifelor, la cresterea indicatorului RevPAR și la obţinerea unei profitabilităţi mai bune. De asemenea, salvează timp, deoarece funcţionează automat, fără intervenţii din partea unui utilizator.

 

 

Cum funcţionează concret optimizatorul de tarife

Ajutarea tarifelor în plus sau în minus este făcută prin analiza datelor din sistem, în baza unor algoritmi care ţin cont de: tipul de cameră, tariful standard, gradul de ocupare, reducerile propuse. Managerul de vânzări al hotelului poate stabili gradul de ocupare, de la care optimizatorul se activează, precum şi procentele de creştere/scădere a planurilor tarifare.  Preţurile ajutate automat de sistem se propagă prin Channel Manager, către toate platformele digitale pe care este prezentă unitatea de cazare, fără niciun efort suplimentar.

 

Modificarea valorilor (gradul de ocupare de la care optimizatorul să se activeze, procentele de ajustare a tarifelor) este foarte simplă, iar activarea printr-un singur click. Evident, poate fi dezactivat la fel de uşor.  Pentru ca optimizatorul de tarife să aibă eficienţă este nevoie ca unitatea de cazare să aibă cel puţin cinci camere de un anumit tip definite în sistemul de gestiune (PMS/Property Management System).  În mod curent, optimizatorul este disponibil doar pentru conturile Premier.

 

 

Beneficiile trecerii la prețuri dinamice

Preţurile dinamice sau preţurile în timp real sunt o strategie comercială care implică o flexibilitate ridicată a tarifelor pentru produse sau servicii. Scopul este că preţurile să fie permanent adaptate la cererile din piaţă.

 

Beneficii:

  • Maximizarea veniturilor
  • Eliminarea intervențiilor manuale
  • Cresterea indicatorului RevPAR (Revenue Per Available Room)
  • Caștig de timp
  • Creșterea gradului de ocupare în extrasezon

 

Operatorii aerieni şi site-urile de rezervări bilete de avion au fost probabil printre primele companii care au folosit această strategie. Şi-au asigurat astfel un grad optim de încărcarea a aeronavelor şi un echilibru bun între diversele planuri tarifare oferite călătorilor. Preţuri mici pentru cei care fac rezervări timpurii, preţuri mai mari pe măsura ce locurile se epuizează.
 

O unitate de cazare funcţionează după o logică similară și de aceea optimizatorul de tarife din Pynbooking este foarte apreciat de hotelurile care l-au activat deja. Este o unealtă inteligenta şi automată care te scapă de griji şi de numeroase intervenţii manuale asupra preţurilor. Totodată, garantează obţinerea unui profitabilităţi mai bune.
 

La Pynbooking primești instrumentele digitale, învățătura dar și suportul necesar pentru a te dezvolta digital.
 

Dacă eşti interesat să afli cum funcţionează optimizatorul de tarife din Pynbooking şi ce ai de câştigat prin trecerea la preţuri dinamice, contactează un consultant şi programează o demonstrație.
 

 

Solicită o demonstrație
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.