În colțul din stânga îl avem pe Dorel, managerul clasic de hotel, iar în colțul din dreapta stă Pynbooking, managerul virtual care automatizează gestiunea hotelului. Ambii sunt pregătiți de luptă și așteaptă cu nerăbdare să sune gongul. Arbitrul ești tu. După meci, tu decizi pe cine să angajezi. Ești pregătit?
 

Runda 1. Start!
 

Dorel intră în ring, plin de încredere. E îmbrăcat bine și se prezintă impecabil în fiecare zi la hotel. E pasionat de munca lui și urmărește zilnic platformele online de booking. De fapt, una din sarcinile lui este să preia rezervările de pe toate canalele, inclusiv site-ul hotelului (dacă are formular de rezervări), și să le introducă în PMS.
 

Pynbooking contraatacă. Adaugă rezervările automat în PMS și, în același timp, actualizează în rezervare modificările solicitate de clienți. Are un nivel de energie constant și nu are nevoie de pauze. Pyn lucrează și noaptea. E prezent, simultan, pe toate canalele unde hotelul tău se află.

Dorel obosește. Însă, trebuie să răspundă la telefon. Are facturi de emis și mintea plină cu detalii de la clienți. Unii trimit mesaj privat, alții email, alții sună. Însă, mulți vor să primească răspuns repede, căci altfel vor rezerva la alt hotel. Ce te faci, Dorele? Ai nevoie de o pauză!
 

Pynbooking lucrează organizat. Nu lovește tare, dar lovește pe toate părțile. Parcă ar avea mai multe mâini decât Dorel, care simte că pierde cel puțin două ore pe zi cu rezervările. Pyn vine cu multe soluții în ring: de la PMS la Channel Manager, Booking Engine, POS și Guest Self Service App. Poate că Dorel nu știe ce l-a lovit. Însă, tu, ca arbitru, știi sigur: digitalizarea, dom’le! Digitalizarea.
 

Runda 2. Unde dai și unde crapă
 

După ce a revenit din pauză, Dorel se simte revigorat. E dispus să managerieze din nou. Însă, parcă nu are timp. Sau nu e lăsat. Trebuie să fie atent și la ceilalți angajați. Să le fie paznic, pentru că Dorel e cel mai de încredere om al directorului general. El trebuie să dea rapoarte, dar să se și asigure că angajații și clienții sunt mulțumiți. Unde mai pui că Dorel încearcă din răsputeri să răspundă în timp real clienților care fac rezervări online și să actualizeze în PMS?
 

Pynbooking e relaxat. Nu îl mai lovește pe Dorel, l-a durut destul de tare când s-a lovit de tehnologie și digitalizare. Și-a dat seama că are nevoie de ajutor cu rezervările, ca să poată să-și îndeplinească celelalte atribuții. Uneori, rolul lui Dorel este să zâmbească la recepție, să facă check-in clienților și check-out la timp. Să le dea cheia, să le dea o fișă de cazare să o completeze.
 

Pyn nu zâmbește la recepție, îl lasă pe Dorel să facă asta, că are zâmbetul mai frumos, mai ales atunci când nu e obosit. Însă, Pyn lucrează „în spate”. Colectează datele și este puntea de legătură dintre clienți și hotel. Automatizează chiar și tranzacțiile la POS Restaurant. Nu doar  procesează rezervările și modificările, ci și emite facturile și trimite fișele online după ce efectuează clienții plata. Așa că atunci când vin clienții la recepție, ei doar trebuie să îl salute pe Dorel sau pe recepționer. Nici măcar nu mai stau la coadă. Pyn le trimite automat codul de acces în cameră (e-key) prin SMS sau email.
 

Dorel se uită îndelung și se gândește cum a fost posibil așa ceva. El are nevoie de contact direct cu clienții, pentru că este managerul clasic. Ce e-n mână nu-i minciună. Dorel crede în ce vede.
 

Pyn, pe de altă parte, se ocupă de munca „invizibilă”. Este managerul ideal pentru clienții care preferă cât mai puțin contact fizic, dar și pentru antreprenorii care vor să respecte toate regulile de distanțare socială și siguranță, în hotelul lor.
 

Runda 3. Lupta se încheie. Dar cine câștigă bătălia?
 

Dorel e obosit. Vrea concediu, însă cine să-l înlocuiască? E greu să găsești un manager clasic, de încredere, care să facă totul ca la carte. Dacă ai un hotel cu mai multe camere, unde mai pui că procesarea rezervărilor durează mult prea mult pentru o persoană fizică.
 

Nu ai vrea să iei un manager bun, cu experiență, și să-l pui să facă munca asta „de chinez”, ca să-l demotivezi, nu-i așa?
 

Dacă folosești Pyn, nu înseamnă că nu mai ai nevoie de hotelierul Dorel. Dacă l-ai angajat pe Dorel, nu înseamnă că nu ai nevoie de un sistem de automatizare pentru hotelul tău.
 

Nu-i așa că toată lumea poate lucra în armonie perfectă?
 

Dorel nu se lasă, vrea să performeze. Însă, Pyn lasă garda jos. E momentul decisiv. În loc să lupte în continuare, Pyn îl îmbrățișează pe Dorel. Acesta rămâne fără cuvinte. Își dă seama că nu mai are putere să lupte, însă Pyn nu îl lasă să piardă lupta. Din contră, e acolo pentru Dorel, să îi preia din atribuții și să îi lase suficient timp cât să se ocupe de celelalte activități de management. Îi permite să ajungă acolo unde un software ca Pyn nu poate să ajungă.
 

Dacă încă te mai întrebi cum se încheie bătălia, aruncă o privire în hotelul tău. Încă folosești un sistem PMS învechit? Te bazezi pe oamenii tăi să proceseze rezervările și orice schimbare?
 

La fel cum tehnologia a ajuns în orice industrie, ca să ușureze activitatea oamenilor, așa este și în industria hotelieră. Nu mai are rost să funcționezi ca acum 10 ani. Nici măcar ca acum 3 luni, atât timp cât nici oaspeții tăi nu mai funcționează așa.
 

Așa că ia-ți un manager virtual precum Pyn ca să fie alături de managerul clasic precum Dorel. Ai nevoie de amândoi ca să funcționeze ca la carte afacerea ta. Nu e nimic complicat în ceea ce privește integrarea, și nici trainingul, ca Dorel să înțeleagă pe deplin cum funcționează Pyn. Nici nu ai nevoie de echipamente noi în hotelul tău.
 

Lasă trecutul să treacă. A sunat ultimul gong.
 

Avem un câștigător? Nu Pyn sau Dorel, ci oaspetele tău. 

Schimbările în comportamentul de consum și inovațiile tehnologie au adus un nivel sporit de acceptare a conceptului de Guest-self-service. Oaspeții cer variante și confort, cer control sporit.

Automatizând anumite operațiuni și oferind posibilitatea self-service, vă puteți asista mai eficient oaspeții. Care vor fi mai fericiți. Și mai fideli.

Pentru că așa cum spunea managerul Luxury Travel Company Virtuoso, ”automatizează ce e previzibil, ca să poți umaniza ce e excepțional”.
 

 

Solicită o demonstrație
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.