Am vorbit deseori despre beneficiile hotelierilor și antreprenorilor care folosesc Pynbooking. Însă, acum a sosit momentul să privim lucrurile din perspectiva oaspeților. Iată care sunt principalele puncte de legătură cu Pynbooking pe care le are un oaspete pe parcursul interacţiunii sale cu un hotel.

Cu toții ne dorim oaspeți mulțumiți, care să ne aducă la rândul lor alți oaspeți prin recomandările lor. Dar cum obținem aceste recomandări și ce face un oaspete să fie mulțumit?

În ziua de azi, nu mai contează să asiguri curățenie în cameră, loc de parcare și mâncare bună la restaurant. Multe alte unități de cazare și localuri oferă aceste servicii. Contează cum tratezi oaspeții, cum comunici cu ei, cât de mult respecți normele de protecție împotriva Covid19 în spațiul tău. 

Cât mai puțin contact fizic înseamnă adoptarea unor măsuri de protecție iar clientul tău va aprecia acest lucru. Posibilitatea de a face totul online, de la rezervare și până la check-out, este, iarăși, un mare plus.

Cum obții toate acestea?

Răspunsul este digitalizarea. Iată, așadar, cum se vede experiența utilizării Pynbooking din perspectiva unui oaspete încă dinainte să plece de acasă.

Rezervarea online

Să spunem că pe oaspete îl cheamă Mihai și el trebuie să facă o călătorie de câteva zile în scop de afaceri. Având toate detaliile stabilite, tot ce i-a rămas lui Mihai este să caute cazare. Așa că el intră pe Google și găsește, printre primele rezultate, site-ul unui hotel care i-a atras atenția. Însă, chiar dacă nu intră pe site-ul hotelului, Mihai va parcurge aceiași pași de mai jos, dacă găsește hotelul pe booking.com sau altă platformă de rezervare online. 

Pe site găsește detalii despre tarife, facilități, condiții de cazare și, cel mai important, măsuri luate de hotelul respectiv pentru protecția oaspeților împotriva Covid19.

Găsește pe site butonul „Rezevă acum” și apasă pe el. Ce face mai departe?

Este direcționat pe o pagină intuitivă și ușor de folosit, de unde poate vedea detaliat tarifele, să aleagă tipul de cameră și să confirme rezervarea. 

În pagina de confirmare vede toate detaliile rezervării și, în funcție de facilitățile hotelului ales, poate opta și pentru alte servicii extra precum transfer aeroport / gară, masaj, room service la sosire. Tot aici, introduce datele personale și vede că are opțiunea să achite chiar și cu tichete de vacanță. El alege plata online și de aici poate alege card bancar, Apple Pay sau Google Pay.

Comunicarea cu oaspetele

Odată ce plata a fost făcută, Mihai primește email cu toate serviciile alese, costurile aferente și data începerii sejurului.

El se pregătește apoi de plecare.

În ziua sejurului, când este pe drum, Mihai primește SMS și email cu un link pentru check-in online. Mesajul poate fi personalizat în funcție de creativitatea echipei de marketing a hotelului. De fapt, întreaga comunicare online pe care o va avea Mihai cu hotelul de la acest punct poate fi personalizată, astfel încât să nu fie mesaje standard.

„Hei, Mihai,

Mulțumim că ai ales hotelul nostru!

Apasă butonul de mai jos și începe procesul de check-in online. E rapid, simplu, și poți face de pe telefon, tabletă sau laptop.

Când ajungi la noi, primești un cod de acces unic pe care-l poți folosi să deschizi ușa de la cameră. Nici nu mai e nevoie să treci pe la recepție.

(Check-in Aici)

Te așteptăm,

Echipa Hotel X”

Mihai se bucură la primirea acestui email și apasă butonul de check-in. Acest buton îl trimite, de fapt, într-o pagină optimizată pentru mobile, care se deschide cu browserul telefonului. Acesta e primul contact cu Guest App, majordomul virtual al hotelului.

De aici se face toată comunicarea cu Mihai, pe parcursul șederii sale.

Sosirea la hotel 

Când ajunge, Mihai doar își păstrează pagina deschisă în browser și are mereu acces la:

-    Check-in online (pe care și l-a făcut deja de pe drum),
-    Codul de acces de la cameră,
-    Room Service,
-    Meniu restaurant (dacă vrea să comande mâncare și să îi fie servită într-un anumit loc – în cameră sau în restaurant),
-    Plata și check-out,
-    Ieșire din cont.

Ca să nu piardă accesul la Guest App, Mihai are mereu link-ul în SMS-ul și email-ul primite după rezervare.

Pentru că drumul a fost obositor, Mihai se bucură că nu mai trebuie să treacă pe la recepție, să stea la cozi sau să intre în contact cu personalul ca să ia cheia. Merge direct la cameră, pentru că numărul acesteia este notat în aplicația Guest App și folosește codul de acces de acolo. La acest hotel, accesul în camere se face cu yale inteligente pe bază de cod.

Șederea și experiența oaspetelui

Pentru Mihai, tot ce contează este că avea camera pregătită, că nu a fost nevoie să treacă pe la recepție, că nu a vorbit cu nimeni și că nici nu crede că va fi nevoie să o facă.

El vrea să fie în siguranță, mai ales că este pandemie, și va servi inclusiv masa în cameră, alegând opțiunea Room Service din Guest App.

Folosind telefonul de firmă, s-a bucurat că nu a fost nevoie să instaleze o aplicație pe el, ci folosește Guest App direct din browser. Aici are câteva butoane intuitive cu opțiuni pe care le poate selecta, iar meniul restaurantului se actualizează cu meniul zilei și alte promoții oferite. 

Tot din Guest App, Mihai poate alege alte servicii pe care le oferă hotelul, precum curățenie în cameră, transfer aeroport, minibar sau SPA. Așa că, orice consumă, i se calculează pe nota de plată de la final.

E atât de simplu încât Guest App a devenit prietenul cel mai bun al lui Mihai pe parcursul șederii sale, oricât de obosit ar fi seara când ajunge la hotel, de la muncă.

Odată chiar a vrut masa în cameră mai târziu, să îi fie adusă seara că știa că nu va apuca să mănânce în oraș. A comandat din Guest App chiar dacă se afla în cealaltă parte a orașului, și când a ajuns în cameră masa îl aștepta, doar de câteva minute. 

Plecarea și check-out

Pentru că a primit doar un cod de acces în cameră, Mihai nu mai trebuie să treacă pe la recepție nici la check-out. În dimineața zilei respective, tot de pe telefon, a selectat pasul Check-Out și Plată, din Guest App.

Și a fost direcționat pe o pagină unde avea toate serviciile achiziționate, costul pentru fiecare și costul total, cu opțiunea de plată online. 

Mihai folosește Google Pay, așa că, direct din Guest App a fost direcționat pe pagina de plată cu un click.

După efectuarea plății, a primit în câteva secunde factura pe email, pentru a o trimite mai departe la firma care l-a trimis în delegație.

Așa că, Mihai și-a făcut bagajul și a plecat mulțumit de la hotel, beneficiind de serviciile acestuia oricând a dorit, fără să stea de vorbă cu personalul hotelului.

A oferit bacșiș celui care i-a servit masa în cameră, însă tot din aplicația Guest App. Deși avea bani cash la el, Mihai nu i-a folosit deloc în relația cu hotelul.

Invitație la recenzie

A doua zi de la sosirea lui acasă, Mihai primește un email. Îl deschide. Era chiar de la hotelul la care a stat. Pe același ton jucăuș, îl roagă pe Mihai dacă poate lăsa o recenzie, pentru că lor le-a plăcut mult de el în calitate de oaspete și vor să știe și perspectiva lui.

A zâmbit văzând aceeași comunicare prietenoasă care îi aducea aminte de sejurul său. Așa că și-a luat 2 minute să dea click pe link-ul primit și a scris o recenzie rapidă, care va putea fi folosită de hotel în scop de marketing, atât pe Google cât și pe platformele unde este listat, precum booking.com.

Pentru Mihai, a fost simplu, doar a dat click, a scris, a bifat că e de acord să fie folosită de hotel și apoi a închis email-ul.

Tehnologia prin ochii oaspetelui

Mihai este un exemplu fictiv, creat de noi, care reprezintă oaspeții oricărui hotel din ziua de astăzi. El e deținător de smartphone și familiarizat cu internetul. Vrea să călătorească în siguranță și apreciază nu doar confortul și curățenia, ci și comunicarea cu hotelul unde este cazat.

Deși Mihai nu știe, dar hotelul din exemplul nostru la care a fost cazat folosește mai multe module Pynbooking:

-    Website propriu,
-    Booking engine – motiv pentru care are butonul „Rezervă acum” pe site,
-    Channel Manager – motiv pentru care Mihai a găsit hotelul și pe alte platforme,
-    Guest App – pagina de browser pe care Mihai a folosit-o pentru check-in, cod de acces, room service, check-out și plată,
-    PMS – locul unde sunt centralizate toate informațiile și care comunică cu toate celelalte module. De aici a primit Mihai factura la final, cât și email-ul cu invitația la recenzie,
-    Meniu digital – motiv pentru care Mihai a putut comanda mâncare sau vedea meniul actualizat mereu al restaurantului.

După cum vezi, este un întreg ecosistem de module, integrat într-un singur software, care face totul. Asta înseamnă Pynbooking pentru tine.

Pentru oameni ca Mihai, Pynbooking înseamnă să găsească unitatea de cazare online, să primească invitație la check-in, să solicite de pe telefon celelalte servicii pe care le oferă unitatea de cazare, să plătească totul online. 

Asta vor oaspeții secolului XXI. Este timpul să îl abandonezi pe „lasă că merge așa” și să te adaptezi, ca să rămâi pe piață.

De aceea, noi la Pynbooking, îți oferim cele mai eficiente, complete și moderne soluții pentru industria HoReCa din România. 

Te invităm să afli toate beneficiile pe care le au antreprenorii care utilizează Pynbooking, pe www.pyn.ro.

Solicită o demonstrație
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.