Știți vorba aceea care spune că ”micul dejun e cea mai importantă masă a zilei”? Ei bine, ea este valabilă și pentru turiștii care vă trec pragul. Vă promit: ei nu vor uita importanța pe care ați acordat-o acestei mese. Și, implicit, confortului și sănătății lor. Atunci când îți publici oferta și scrii ”include mic-dejun”, ai grijă ca asta să includă: mic-dejun. Nu gunoi. Nu prafuri solubile.

Ce părere ai? Trecem pragul micului dejun în valoare de 2-3 lei? Hai, nu faceți pe sfioșii. Știm și noi cum e cu ouăle congelate la pungă. E greu să faci ochiuri din ele, nu? Noroc cu omleta. Sau cu băutura cu gust de lapte, cu sucul cu aromă identic naturală de portocale și crenvurștii care pot conține urme vagi de carne. Sau ceaiul din prafuri. Știm că mai fură și angajații de la bucătărie. Dar asta e strict problema ta.

Mai rău e că vor afla și oaspeții tăi, care a doua oară nu vor mai veni.
Pentru că vei fi arătat cât contează ei pentru tine: 2 lei.


Știm. Vrei să scazi cheltuielile, să mărești profitul. Dar rentează să economisești azi 5 lei ca să pierzi sezonul următor 200? De la un singur client?
Știți cum e: clienții sunt vorbăreți. Nu sunt prea discreți, nu-și țin gura. Iar de când cu explozia social media, vorbele se duc cu biții și cu baiții ca vântul și ca gândul. Mai există review-uri pe booking sau pe tripadvisor. Iar ei știu să folosească instrumentul ăsta, lucrurile nu pot merge înapoi.

Fii decent. Nu te lăcomi ineficient. Oferă un mic-dejun de 8 lei. Nu cerem să le dai stridii și Veuve Cliquot. Ci să-i faci să se simtă ca acasă, nu ca într-un orfelinat ceaușist din anii 80. Mai bine ceri pe cameră 210 lei în loc de 202 decât să pierzi lamentabil la capitolul ”mic-dejun”.

Ce-ar trebui să conțină?
O sursă de proteină, ceva dulce, carbohidrați, lactate. Reale. Nu contrafăcute.
Cu 8 lei de persoană (gândește-te la cei care nu apucă micul dejun pentru că nu se trezesc sau că nu toți consumă tot ce-ai prevăzut), poți oferi un mic-dejun calitativ. Un croisant cald, de calitate decentă, e 1 leu maximum. Două ouă adevărate, cu coajă? 1 Leu. O porție de cereale cu lapte nu costă, iarăși, mai mult de 1 leu. De 2-3 lei poți oferi câteva felii de mezeluri de calitate. Mai adaugă un cubuleț de unt, gem, pâine. Și ai oferit un mic-dejun decent, care nu va provoca deranjuri majore intestinelor, simțului olfactiv și vizualului oaspeților tăi și nici nu îți va aduce faima de cel mai meschin hotelier.

Fă-i să se simtă ca în vizită la o mătușă iubitoare. Nu ca și cum ar fi fost reintrodus serviciul militar obligatoriu, iar la popotă se dă tei cu bromură. 
Solicită o demonstrație
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.