
Cum interacționezi digital cu potențialii tăi clienți
Crezi în avantajele aduse de interacțiunea digitală? Atunci învață mai multe despre comunicarea cu oaspeții tăi, mai ales prin mijloace digitale. Mediul online e 100% sigur și îți oferă șansa supraviețuirii în pandemie.Anul 2020 a adus o schimbare majoră în relaționarea cu ceilalți. Mediul online era demult la putere, dar acum, influența comunicării digitale e mai vizibilă ca oricând. Starea oaspeților din unitatea ta de cazare nu mai poate fi „monitorizată” de aproape, prin ochii angajaților tăi.
Din fericire, digitalizarea e alternativa de care ai nevoie. Te ajută să comunici eficient și prietenos cu oaspeții, indiferent de distanță. Acum distanța înseamnă siguranță. De aceea, e unul dintre criteriile importante pe care oaspeții îl iau în calcul în alegerea cazării perfecte.
Știm că orice schimbare, cât de mică, aduce și un efort pe măsură. Devino familiar cu online-ul și vezi cum interacționezi digital cu potențialii tăi clienți. Iată cele mai importante reguli de urmat!
#1 Când spun social media, tu să fii acolo
Ai deja un hotel sau un restaurant? Acum construiește o comunitate. E ca în sport. Un suporter adevărat nu va spune niciodată „Echipa B a câștigat.”, ci „Noi am câștigat!”. O comunitate înseamnă interacțiune constantă între membri, sentimentul apartenenței și entuziasm pentru reușite mari și mici.Ai nevoie de timp, răbdare și multă implicare pentru a construi o comunitate, însă investești pe termen lung. După cum te aștepți, social media e locul perfect unde trebuie să fii. Fie că e vorba de Facebook, Instagram sau un website pe care să publici articole de blog relevante pentru educarea clienților tăi. Cel mai bine e să le ai pe toate.
Fii prezent pe cât mai multe canale de comunicare și postează regulat. Arată-le potențialilor clienți empatie și grijă pentru siguranța lor. Răspunde prietenos la comentarii și acceptă feedback.
În plus, Instagramul e spațiul virtual potrivit unde îți poți spune poveștile. Vorbește despre tine, despre greutățile pe care le-a întâmpinat afacerea ta în pandemie, despre cum ai ieșit din criză și nu uita să le dai oaspeților tăi o mostră video cu unitatea ta de cazare. După atâta stat în casă, reconectarea la un mediu diferit, care îi așteaptă cu brațele deschise, le redă încrederea și optimismul.
Ține-i la curent cu noutățile și oferă-le regulat informații despre măsurile de protecție pe care le-ai adoptat pentru unitatea ta de cazare.
#2 Fii interactiv și organizează concursuri în online
Setează ținte și sărbătorește. Oamenilor le place asta, mai ales dacă se simt incluși. Cum procedezi? Când atingi un număr de 5000 de urmăritori (sau orice alt număr îți face cu ochiul) organizează un live pe Facebook în care să-i inviți la discuție și prin care să oferi ceva gratuit clienților tăi. Mergi pe ideea de concurs și răsplătește-l pe cel mai dedicat urmăritor.Lasă-ți imaginația să găsească soluții. Poți oferi orice, de la vouchere de cazare sau de masa până la un abonament la piscina unității tale. Exemplul e general, dar tu poți fii mult mai creativ, folosindu-te de propriile resurse sau de un element care te diferențiază pe piață.
E foarte important să îți faci oaspeții părtași la succesul tău. Amintește-ți mereu un citat celebru al scriitoarei Maya Angelou: „Oamenii vor uita ce ai spus, vor uita ce ai făcut, dar nu vor uita niciodată cum i-ai făcut să se simtă”. Creează emoție!
#3 Servicii accesibile direct la domiciliul clienților
Interacțiunea digitală e un cameleon. Capătă o mulțime de nuanțe. Prezența puternică în social media nu e totul. După cum am spus în articolul nostru, tactici de marketing pentru HoReCa în 2021, livrarea la domiciliul clienților este tot o formă de a construi legături puternice. Pur și simplu, serviciile și produsele tale ajung în casele lor, cu risc minim pe timp de pandemie.Modulul Delivery e o opțiune inteligentă pentru toate unitățile de cazare dotate cu restaurante, cât și pentru baruri, pizzerii, cafenele, ceainării sau cofetării. Această alegere îți aduce un meniu digital, personalizat, ușor de accesat de pe laptop sau telefon.
Angajații care se ocupă de pregătirea comenzilor primesc simultan toate comenzile, iar apelurile telefonice sunt total eliminate din schemă. Mai mult timp economisit, mai multe comenzi înregistrate și onorate, mai mult profit.
Fii prezent în online, dar și în casele oamenilor prin modulul Delivery. Adaugă o mică atenție din partea casei la comenzile înregistrate și vezi cum îți crește popularitatea. Un client mulțumit te recomandă întotdeauna mai departe în rețeaua lui de cunoștințe. Și uite așa îți extinzi comunitatea. Încă un detaliu! Nu dărâma tot ce ai construit prin prețuri exagerate. Creșterile trebuie să fie maxim de până la 15%.
#4 Plată online, rapidă și sigură
De când cu pandemia, plata online câștigă tot mai mult teren. Primul avantaj este siguranța. De acum, oaspeții vor acorda o mai mare atenție măsurilor de protecție și de aceea e bine să te adaptezi.Sistemul de plăți online de la Pynbooking e soluția în acest caz. Nici măcar nu ai nevoie de POS. Urmând câteva etape simple, oaspeții tăi achită online rezervările sau orice alt serviciu pe care îl pui la dispoziție.
Totul se face printr-un banal card de debit sau credit, iar sistemul nostru protejează datele clienților. După cum vezi, cu sistemul de plată potrivit, siguranța e de ambele părți.
Adaptează-te la situație și creează legături puternice cu potențialii tăi clienți. Pentru mai multe ponturi prețioase pentru industria HoReCa, abonează-te la newsletter-ul nostru.