Google a lansat azi o nouă aplicație pentru mobil, care vine ca un ajutor pentru planificarea vacanțelor și a altor călătorii. Aplicația numită Google Trips este disponibilă pentru iOS și pentru Android și combină datele oferite de Google Maps cu contribuțiile călătoriilor pentru a oferi un ghid de călătorie personalizat care te ajută să ții evidența călătoriilor tale, a rezervărilor, a ceea ce ți-a plăcut, a atracțiilor turistice, restaurantelor etc. 
 
Știam deja că Google lucrează la o aplicație pentru călătorii grație unei informații apărute acum câteva luni conform căreia aplicația era testată în comunitatea Google Local Guides. Local Guides ajută la îmbunătățirea informațiilor din Google Maps prin review-uri, corectarea listărilor și fotografii actualizate. 
Ecranul de home include un box de căutări ”Unde vrei să mergi” pentru a plănui noi călătorii, în timp ce alte câmpuri permit ținerea evidenței celor curente și plănuirea celor viitoare. 
 
Ce ajută e că fiecare oraș care e plănuit să fie vizitat are propriul tab în cadrul secțiunii ”Trip” și cu un simplu toggle switch, se poate downloada toată informația despre acea destinație, urmând să fie accesibilă offline. Apoi, în ecranul fiecărui oraș, există o varietate de secțiuni precum ”Saved places”, ”Day Plans”, ”Food&Drink”, ”Getting aroud”, ”Things to do” etc. 
 
Dar aplicația nu folosește doar pentru a culege informații, poate face și sugestii. Google susține că Trips poate arăta cele mai populare planuri de o zi și itinerarii pentru 200 de destinații de top din întreaga lume. Informația aceasta se bazează pe istoricul vizitelor altor călători pe care Google le-a compilat în liste care includ cele mai populare locuri și atracții.
 
Interesant e că datele sunt combinate cu informații din Google Maps pentru a te ajuta să găsești ce e de făcut în apropiere de locurile a căror vizitare ai plănuit-o. Poți adăuga un loc pe care vrei să-l vizitezi și chiar îi poți spune aplicației că ai la dispoziție doar o după-amiază sau o dimineață pentru respectiva ieșire. Google Trips îți va arăta alte atracții din împrejurimile locului introdus, ca să poți lua în considerare și alte puncte fără să te îndepărtezi prea mult. Este o caracteristică utilă celor presați de timp. 
 
Pe lângă capitolul de vizitat, aplicația găsește și zboruri, hoteluri, rezervări de mașini și restaurant. Aplicația are acces și la datele din Gmail, adunând rezervările din email și organizându-le în beneficiul tău. 
 
 
Solicită o demonstrație
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.