Vrei să achiziționezi un nou program de software hotelier? Poate că ai decis o rebranduire. Sau poate că cel actual nu te mulțumește în ceea ce privește costurile și serviciile oferite. Sau, pur și simplu, vrei ceva mai bun, mai eficient. Care să-ți crească competitivitatea. Indiferent de motivație, sunt două aspecte asupra cărora să te apleci: eficiența și flexibilitatea.

 

1.      Eficiența

Noul PMS trebuie să te ajute în activitate. Este scopul lui principal. Aici, avem câteva subpuncte:

-          Gestionarea disponibilității pe mai multe canale de vânzare

-          Cazarea și eliberarea camerelor (check-in și check-out)

-          Emitere de facturi

-          Realizarea de rezervări

-          Gestionarea grupurilor și conturilor

-          POS Restaurat cu note pe

-          Plăți online

-          Booking engine

Acestea sunt strictul necesar. Alege PMS-ul care nu doar că îndeplinește aceste funcții, ci o face mai bine. Interesează-te cât de user friendly e, cât de ușor poate fi operat. Un design prost costă timp și bani. Softurile legacy sunt complexe și cer traininguri. Care costă bani și timp, la rândul lor. Designul prost va duce la multe clickuri și taburi doar pentru a verifica ceva banal. De pildă, check-in-ul unui oaspete. Sau căutarea unei rezervări cât oaspetele așteaptă la recepție. Un design bun e unul care e la fel de ușor de folosit precum un smartphone. Nu ai avut nevoie de training pentru a-ți folosi iphone-ul, nu? E făcut pentru a fi folosit de oricine. 
Și da, trebuie să funcționeze inclusiv pe mobil.

 

Interfața trebuie să fie prietenoasă, pentru a reduce costurile și nr. greșelilor, un Design bun înseamnă că procesele obișnuite, zilnice pot fi executate printr-un nr. mic de click-uri și rapiditate.

 

Un alt aspect care tine de eficiență este comunicarea.


Îți poți accesa softul de oriunde? Răspunde în timp real? Datele sunt updatate automat? Asta înseamnă mobilitate. De pildă, cei de la curățenie pot afla că e nevoie de ei în cazul camerei X printr-o notificare pe mobil. Disponibilitatea este crescută, deci, vinzi mai mult și mai rapid.

 

2.      Flexibilitatea

Aceasta cuprinde câteva funcții obligatorii, standard. Dar dincolo de ele, trebuie să cuprindă elemente de inovație. Un PMS flexibil îți va permite să fii altfel și să fii mai competitiv.

Flexibilitatea înseamnă interacțiune de calitate cu oaspeții. Prin PMS, ei pot accesa funcții de self-service de pe propriile mobile, iar asta e ceva ce toți consumatorii moderni fac, de când a apărut check-in-ul online și n-am mai stat la cozi, în aeroporturi. Mobilitatea înseamnă mai puține tranzacții și mai puțină dependență de recepție. Oaspeții pot solicita servicii fără să mai sune la recepție.

Flexibilitatea se mai referă și la integrarea cu ușurință a terțelor părți. Casa de marcat, de pildă. Programe de contabilitate, importul și exportul de date. PMS-ul este precum sistemul nervos central al hotelului, trebuie să fie capabil să conecteze diferitele ”membre” ale acestuia.  

În concluzie, nu-ți schimba PMS-ul doar de dragul schimbării. Formulează-ți așteptările și vezi ce le împlinește. Sau, de ce nu, ce le depășește. Vezi ce face noul soft de management hotelier. Căci profiturile tale vor depinde de el.

 

Solicită o demonstrație
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.