Majoritatea hotelierilor români, dacă au un PMS și nu țin evidența rezervărilor pe caiet sau în excel, acela este unul ”on-premise”. Adică instalat pe calculatoarele din hotel, la care nu au acces de oriunde și, în niciun caz, de pe mobil sau tabletă. Un studiu realizat de Gartner estimează costurile de deținere și folosire a unui astfel de software, traditional, pe un an de zile, ca fiind de patru ori mai mari decât prețul de achiziție.

Cum se explică? Prin contracte multi-anuale, investiții în echipament hardware și licențe, patch-uri și update-uri pentru care se plătește separat, taxe de mentenanță etc. Și așa se ajunge ca 75 la sută din bugetul IT să fie cheltuit exclusiv pe funcționarea PMS-ului. Ceea ce se traduce în lipsă de fonduri pentru înnoire tehnologică.

De ce e bun un PMS în Cloud? 
Cloud nu e o abstracțiune. Nici un moft. Cloud înseamnă bani. Bani pe care-i vei investi în altceva. Și timp.

Odată cu Cloud și cu apariția software-as-a-Service (SaaS), hotelierii pot trece de la un model de software bazat pe deținerea unei licențe la un model bazat pe abonament. Iar asta e flexibilitate, costuri pe care ți le permiți și care nu-ți sufocă bugetul.

Cum te ajută un PMS în Cloud să câștigi bani?

Tipul de taxare e net avantajos

Cu software-urile tradiționale, practic, fluxul de bani care-ți curge din buzunar e continuu. Achiziționezi software-ul sub forma unei licențe perpetue. Cu un software SaaS, plătești o sumă fixă lunar doar atâta timp cât folosești serviciile și ea include aplicația, mentenanța, hostingul, suportul și upgrade-urile. Cu un software traditional, plătești pentru hardware (calculatoare, imprimante compatibile doar cu el, inutilizabile cu altele, spații de depozitare, administrare, traininguri etc).

Mai multe canale de vânzare

Cu un PMS în Cloud, poți vinde pe mai multe canale. Booking,com, hotelbeds.com, expedia.com, Airbnb, agenții, rezervări directe pe site sau pagina de FB. Vinzi mai mult, câștigi mai mult. Toate sunt centralizate și sincronizate.

Nu mai depinzi de un IT Manager

Furnizorul se ocupă de toate resursele tehnice și de mentenanță. De la update-uri la protecție și back-up. Nu va mai trebui să plătești pentru aceste servicii, iar update-urile sunt automate. Implementările în Cloud sunt pe viață, spre deosebire de celelalte pentru că nu depind de un hardware care se uzează sau devine incapabil să ruleze ultima versiune de software. În mod automat, ești conectat la ultima versiune.

Cheltuielile cu personalul

Angajații implicați în mentenanță se vor ocupa acum de îmbunătățirea business-ului și în activități care țin de profitabilitate.

Nu sunt necesare trainingurile, soluțiile SaaS sunt ușor de utilizat, intuitive chiar și pentru un începător. Chiar și cei mai puțini instruiți în tehnologie pot avea acces rapid la informația de care au nevoie printr-un simplu click.

Acestea fiind zise, este evident de ce un PMS în cloud este soluția cea mai profitabilă. Costuri fixe, predictibile, sistem flexibil, resurse interne realocate către productivitate și profitabilitate.

Solicită o demonstrație
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.