Ce nu știai despre software-as-a-service în Cloud

Mulți clienți, când le spuneam că PYNBOOKING este un SaaS dezvoltat și găzduit în Cloud, ne întreabă ce este acela Cloud și la ce se referă software-as-a-service. Pe unii îi amuza rezonanța ”în nori” a numelui, alții mai auziseră termenul, dar nu știau exact cu ce se mănâncă. Sperăm că vom epuiza întrebările principale și vă vom convinge că este cea mai bună opțiune, cea logică.
Cu variantele de software as a service, hotelierii fac trei pași:

-        Renunță la un soft bazat pe licență de care s-au legat pentru ani de zile

-        Trec la un model de software mai flexibil, de tip abonament. Practic, plătesc pentru ceea ce folosesc, nu pentru o licență

-        Reduc costurile

Dar s-o luăm punctual.

1.     Ce este software-as-a-service (SaaS)?

Este un model de aplicații software, dezvoltat în Cloud, oferit la cerere. Un provider de servicii găzduiește aplicația într-o locație, iar utilizatorul o accesează prin internet, folosind un browser web.
Așa stand lucrurile, un software-as-a-service, precum PYNBOOKING, este găzduit în Cloud, iar hotelierul îl accesează cu username și parolă de pe orice device conectat la internet.

2.     Care este diferența dintre Software-as-a-serviceși cloud computing?

Cităm definiția din Wikipedia: ”Cloud computing este un concept modern în domeniul computerelor și informaticii, reprezentând un ansamblu distribuit de servicii de calcul, aplicații, acces la informații și stocare de date, fără ca utilizatorul să aibă nevoie să cunoască amplasarea și configurația fizică a sistemelor care furnizează aceste servicii”. 
Revenind la diferență, Cloud Computing se referă la infrastructura pe care o cedează și la serviciile de tip hardware, software și date disponibile via internet, în timp ce SaaS este doar un produs software livrat utilizatorului final dintr-un mediu tip cloud. Adică este o subcomponentă a cloud computing ce se referă la software-ul disponibil online.

3.     Ce câștig cu Saas?

-        Costuri mai mici și mai previzibile. Investiție minimă. Plata se achită lunar, nu există contracte fixe pe termen lung,costuri operaționale predictibile.

-        Flexibilitate

-        Ușurință în folosire

-        Riscuri minime: securitate mai bună, recuperare a datelor și back-up

-        Integrare ușoară cu alte sisteme

-        Îmbunătățiri și actualizări mai ușoare: cel care vinde software-ul se ocupă de upgrade-uri, care nu afectează funcționalitatea și care nu vin cu costuri suplimentare

-        Accesibilitate sporită:24 din 24, 7 din 7, 365 din 365. Practic, ai acces la soft atâta timp cât ai acces la browser. Adică, nelimitat.

4.     Cine îmi deține datele?

Un alt avantaj al software-ururilor dezvoltate în Cloud constă în abilitatea de a avea acces ușor și rapid la informații, de oriunde. Dar una dintre grijile clienților noștri este legată de confidențialitatea acestora. Răspunsul la ”Cine îmi deține datele?” este simplu: tu însuți. Ar fi foarte neobișnuit ca un furnizor de software să insiste să devină proprietarul datelor tale. Dacă observi o așa mențiune în contractul cu furnizorul tău, solicită consiliere juridică sau, mai simplu, nu semna. Caută un alt furnizor.

5.     Sunt datele mele în siguranță?

 

Aceasta este o altă chestiune care-I preocupă pe clienții noștri. Poate că dacă invocăm numele unor giganți precum Amazon sau NASA, care-și țin datele în Cloud, lumea se va liniști. Oricum ar fi situația, un soft în cloud este mult mai sigur decât unul găzduit pe serverul din biroul directorului hotelului. Cloud are deja un renume pentru siguranța datelor, viteza de procesare și PCI compliance; datele sunt stocate sigur, mult mai sigur decât într-o locație fizică. Toate datele au back-up continuu, iar transferurile folosesc același protocol de criptare precum cel folosit de bănci, urmând proceduri stricte și audituri care certifică nivelul de securitate al data-centre-urului. 

Solicită o demonstrație
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.