Pentru gestiunea restaurantelor, barurilor sau teraselor, atât independente, cât şi asociate unei unităţi de cazare, Pynbooking include un modul dedicat: POS Restaurant. Spre deosebire de alte sisteme informatice, Pynbooking este un instrument digital all-in-one, care acoperă toate cerințele companiilor din domeniul HoReCa. Prin funcționalitățile specifice, modulul POS Restaurant permite digitalizarea activității oricărui tip de unitate: restaurant, bar, club, pizzerie, cofetărie, cafenea sau ceainărie etc.

 

Pynbooking POS Restaurant acoperă toate aspectele operaționale:

  • Comunicarea cu clienţii
  • Gestiunea stocurilor
  • Meniu Digital și comenzi online
  • Comunicarea ospătar-barman/bucătar
  • Vânzare/facturare

 

Pynbooking și implicit POS Restaurant nu necesită download și instalare, funcţionează pe orice dispozitiv și nu are nevoie de training, deoarece că este simplu de utilizat. Angajaţii se loghează cu username și parolă, la fel de simplu ca pe o platformă de social media. Complemenar, utilizatorii au la dispoziție servicii gratuite de suport, disponibile 24/7.

 

 

Cum funcționează concret POS Restaurant

Pentru a vă face o imagine mai clară asupra modului cum funcţionează POS Restaurant, vă propun să urmărim un caz concret.

 

Domnul Ionescu se ocupă cu aprovizionarea restaurantului. Merge la piață sau la depozitul en-gross și cumpără materiile prime necesare. Întors  la restaurant, face notele de intrare, introducând în softul Pynbooking toate produsele achiziționate, cantitățile aferente și prețurile, pentru care TVA-ul se calculează automat. După ce-a creat documentele pentru recepţia bunurilor aprovizionate (mai cunoscute sub denumirea de NIR) domnul Ionescu defineşte categoriile de produse. Aceste categorii redau ca într-o oglindă sortimentele de produse pe care le avem în meniul restaurantului. Dacă meniul nostru cuprinde ciorbe, antreuri, feluri principale, deserturi, acestea se vor regăsi în softul Pynbooking cu denumiri identice.

 

Următoarea operațiune constă în crearea rețetelor. Rețetele redau produsele (ciorbă de burtă, ciorbă de pui, supă cremă de ciuperci, paste carbonara etc) așa cum apar ele în meniu și includ ingredientele și  cantitățile necesare preparării unui produs.

 

Rețetele sunt necesare pentru ca, la vânzarea unui produs, din gestiune să fie scăzute automat ingredientele consumate. Astfel, dacă vom vinde 5 ciorbe și pentru fiecare ciorbă am introdus în rețetă că folosim 100 de grame de carne și 20 de grame de morcovi,  la înregistrarea vânzării, din gestiune se vor scădea 500 de grame de carne și 100 de grame de morcovi. Similar sunt scăzute din gestiune cantitățile din bonurile de consum sau alimentele care au expirat.

 

Pynbooking permite gestiuni multiple (terasă și restaurant sau unități cu mai multe restaurante) şi include opţiuni de transfer intre gestiuni. Aceasta permite o aprovizionare centralizată, dar cu urmărirea consumului și scădere din gestiune, pe fiecare unitate în parte.

 

 

Simplifică preluarea comenzilor

Cu Pynbooking, ospătarul utilizează un telefon sau o tabletă conectată la soft. Când preia comenzile, marchează produsele solicitate, iar bucătarul și barmanul sunt anunțați prin semnal sonor și vizual, pe propriile dispozitive. Ospătarul rămâne în sală pentru a se ocupa de restul clienților, fără să mai fine nevoit să facă drumuri la bucătărie sau să transmită comanda prin imprimantă de secție. Clienții sunt serviți mai repede, vânzările cresc (aveți idee câți clienți renunță la a mai solicita un produs doar pentru că nu-i niciun angajat în raza lor vizuală?), se economisesc timp și bani (nu mai e nevoie de hârtii, de cabluri, de imprimante de secție). 

 

Da, clienții moderni caută confort și rapiditate și e sarcina ta să te adaptezi.

 

Dacă restaurantul are și piccolo – varianta preferată și recomandată – acesta e cel care e anunțat că poate ridica produsele și le poate livra la mese. Dacă nu, ospătarul primește alerta pe telefon, la fel că bucătarul sau barmanul. Tot de pe telefon, accesează imprimarea bonului fiscal atunci când se solicită nota de plată. Modulul Live Monitor/ Kitchen Display este accesibil de pe orice dispozitiv, Android, iOS sau Windows, ceea ce elimină nevoia achiziției unor echipamente dedicate.

 

 

Meniu digital și livrare

Meniul digital este o funcționalitate importantă, deoarece permite afişarea produselor  într-un mod plăcut, cu impact vizual ridicat şi detalii care să stimuleze apetitul şi să crească vânzările. Include un configurator, prin care sunt actualizate în timp real produsele și preţurile. Permite ajustarea facilă a preţurilor în funcţie de costuri, precum și crearea de oferte promoționale. (happy hours, produse de sezon etc)

Cu Pynbooking orice restaurant poate prelua comenzi cu livrare, prin integrarea pe site a unui buton ”Comanda Mâncare”. Sistemul solicită înregistrarea cu numărul de mobil, locație și o parolă securizată, iar navigarea prin meniu este simplă şi intuitivă. Permite integrarea cu sisteme de plată online pentru încasarea comenzilor în avans.

 

 

Modernizare și digitalizare

Alături de aspectele operaționale, Pynbooking POS Restaurant oferă managerilor numeroase informații utile: stocuri în timp real, comenzi pe diverse intervale de timp, durata de execuţie, statistici cu produsele comandate, gradul de încărcare al angajaților etc. Toate aceste informații sunt importante pentru luarea unor decizii corecte, de la suplimentarea resurselor pentru depăşirea unor vârfuri de încărcare, până la eliminarea din meniu a unor produse care nu se vând sau care nu asigura profitabilitatea dorită. Complementar, POS Restaurant poate exporta date către aplicații de contabilitate, precum SAGA spre exemplu.

 

Pynbooking este un instrument modern care face uitată preluarea comenzilor pe carneţel. Dispar neînţelegerile, notele uitate sau pierdute, plimbarea ospătarilor între sala de mese și bucătărie. Este timpul să te digitalizezi și să faci tehnologia să lucreze pentru tine.


Pentru mai multe informații despre Pynbooking POS Restaurant contactează-ne la telefon 0371 400 100 sau verifică preţurile . Informează-te, nu costă nimic.

 

Solicită o demonstrație
Your subscription could not be saved. Please try again.
Your subscription has been successful.